» JG aan het woord
Uitspraken van actieve Getuigen.

* Er wordt gezegd dat ouders hun kinderen willens en wetens medicatie weigeren. Dat is niet waar. We nemen alleen geen bloed. Er zijn duizenden vervangende medicatie voor bloed. Om het nog sterker te maken: Bloedloze operaties nemen nu in 80 % van alle operaties plaats (dankzij de JG's-> als je me niet gelooft vraag maar aan een chirurg). Dat wij geen bloed nemen is niet uit eigenwijsheid, maar dat staat in de bijbel. Handelingen 15:19,20

* Sommigen beweren dat we geloven dat we naar de hemel gaan (maar het alleen anders verwoorden). We geloven in een opstanding na de dood op AARDE. Er is een groepje die naar de hemel gaat om te regeren (144.000).

* Er is maar 1 site die ECHT van Jehovahs getuigen is en dat is www.watchtower.org Alle andere site zijn niet officieel en daarom niet als bron te gebruiken.

* Wij zijn VERPLICHT om de koninkrijksboodschap te verkondigen (over de gehele aarde). Niet dat we gecontroleerd worden door een of ander agent, maar als je overtuigd bent van het geloof ben je ook overtuigd dat je het MOET verkondigen.

* Het is niet mijn bedoeling om te strijden dit ik HET geloof heb en dat ik gelijk heb. Ik vertel alleen wat ik geloof, waarom en geef daar graag uitleg bij.
Veel van jullie hebben hun ideeen gebaseerd op wat ze gehoord hebben of op wat ze een keer gelezen hebben (vul zelf veder nog maar aan), maar niet gebaseerd op wat ze zelf van ons gehoord hebben.

* Mocht het nog niet duidelijk zijn: Wij zijn GEEN sekte.

* Het is niet onze intensie om mensen lastig te vallen! Als iedereen loopt te roepen dat ze het lastig vallen vinden zullen wij dit op deze manier niet meer doen (naastenliefde). Maar wij horen zelden dat mensen het meer dan vervelend vinden. Uit eigen ervaring 5 op de 10 die opendoet vind het fijn om even een gesprek over geloof/bijbel/... te hebben. 3 op de 10 zegt vriendelijk 'geen interesse'. 2 op de 10 zegt onvriendelijk (tot scheldend) 'geen interesse'.

* Soms dringt zich de gedachte aan mij op hoe anders mijn leven had kunnen zijn. Maar ik geniet het voorrecht een van Jehovaha's Getuigen te zijn en kan dus mijzelf geven om anderen te helpen Gods prachtige beloften voor de toekomst te leren kennen (Openbaring 21:3,*4). Een andere hulp die mij op de been houdt, zijn de sterkende bijbelse woorden in Psalm 55:22: Werp uw last op Jehovah, en hijzelf zal u schragen.

***
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Boekentip

JG uitspraak v/d maand

 • 'Uitsluiting heeft niets te maken met oordelen. Het is meer het 'uitvoeren van' een oordeel dat diegene heeft gekregen'.

ExJG uitspraak v/d maand

 • 'Toen mijn tante weg wilde, lieten ze haar bijna niet gaan. Ze stonden constant aan haar deur en bleven ook bellen en schrijven'.

Foto v/d maand

 • De doop.

JG op de radio

 • Klik hier voor het beluisteren van een radio-uitzending met een JG, betreft velddienst.

Wie ben ik?

 • Een aantal jaar geleden heb ik een hechte vriendschap verloren, zij is JG. Een andere vriendin is gelukkig een tijdje geleden wel uit een sekte gestapt. Van haar verhaal heb ik veel geleerd. Verder heb ik een relatie gehad met een ex-JG. Ik werd al vroeg met dit thema geconfronteerd. Mijn moeder groeide op in een sektarisch gezin, hetgeen veel invloed heeft gehad op mijn jeugd. In liefde, Marlies.

Brief v/d maand

 • Lieve Getuige, nooit zal ik jou kunnen overtuigen, dat hebben anderen al gedaan en ik weet dat ik maar ik ben, geen groep. Ik kan huilen om de pijn die jij nog niet begrijpt of kent, ik kan meevoelen met de vreugde die er ook is voor jou daar. Jij ziet het witte. Jij ziet dat prachtige koninkrijk, de vrede. Ik zie wat ervoor ligt en weet dat wat ervoor ligt daar zal blijven liggen. Met jouw enorm sterke hoop en jouw wilskracht vind je dat nu wellicht onzin. Ik bewonder je om je durf je ergens helemaal in te verliezen, maar ik bewonder niet hen die jou naar binnen zuigen en geheimen bewaren voor jou. Nare geheimen, 'expres-geheimen'.

  Lieve Getuige, mocht je ooit beseffen dat ik niet je 'mindere' ben... mocht je ooit beseffen dat 'de duivel' niet door mij heen spreekt... mocht je dat, en meer, beseffen... Als je je dan alleen voelt, in de kou, vol vragen en angsten... weet dan dat ik er voor je zal willen zijn. Dat mag je vragen. Al is het over vijf jaar. Al is het over twintig jaar. Mijn deur zal open staan voor jou.

  Lieve Getuige, je bent nu waardevol voor hen, een trofee, juist jij, met al je charisma en overtuigingskracht. Ze zullen vechten voor jou. Angst en schuldgevoelens bij jou zijn dan waarschijnlijk het gevolg. Je gaat twijfelen misschien, aan jezelf. Zeggen ze: 'Je snapt het nog niet'? Zeggen ze: 'Je was net op de goede weg, laat Satan je niet in bekoring brengen'? En vind jij dan weer je kracht, je eigen kracht, jezelf, of... Zie je hun kracht, hun weg, hun waarschuwingen?

Brief v/d maand, vervolg

 • Lieve Getuige, ik weet hoe het voelt om gemanipuleerd te worden en wat ik vooral daarvan heb geleerd, is dat ik het pas nadat het al jaren aan de gang was doorhad. Net als ik dacht: nu is de maat vol, dan deden ze weer iets aardigs. Net als ik dacht: dit klopt niet, dan lieten ze mij iets zien dat aan mij niet klopte. Zo duurde het voort en ik voelde me even goed als ik iets deed dat zij prettig vonden. Dan gaven ze me het gevoel dat ik goed bezig was. Totdat ik tot de onthutsende ontdekking kwam dat ik geen 'nee' mocht zeggen. Al zei ik 20 keer 'ja' - als er daarna een 'nee' van mij volgde dan leken die keren 'ja' niet meer voor ze te bestaan. Weg. Weg moeite, weg goede bedoelingen. Zij vonden alleen maar dat ik goed bezig was als ik deed wat zij goed vonden.

  Lieve Getuige, ik heb mezelf nu weer meer teruggevonden. Ik ben bang soms nog. Dan zie ik dat ene paar ogen, die me zo kil hadden aangekeken. Of ik hoor die ene stem, die me zei dat ik erg beschadigd zou zijn en ik haar leiding nodig zou hebben om er bovenop te komen. Dan voel ik me klein. Een schaduw van wie ik was, of dacht dat ik was. Maar dan kijk ik naar hoe ik mijn eigen leven steeds meer heb ingericht en ik denk aan de liefdevolle mensen om me heen. Daarbij voel ik dankbaarheid en vrijheid. De mensen die ik nu om mij heen heb houden van mij, los van wat ik doe of niet doe. Ze zullen nooit hun deur voor mij sluiten en mij vertellen dat ik er niet meer toe doe, dat ik afval voor hen ben. Nooit, het komt niet in ze op, want ze houden van mij.

  Lieve Getuige, er is maar een persoon die is zoals ik ben, en maar een persoon die doet wat ik doe. Wie ben jij? In liefde, Marlies.